Sunday, 1 July 2012

segalanya baru...

pada hari ini...merupakan bulan baru, iaitu 1 Julai 2012, adalah hari baru,, semester baru,, penyelaras baru,...segalanya baru lah...
blik kat hostel pun baru...dari tingkat 2 ke tingkat 4...jauh gler....mentang2 lah 
dah naik sem4 kna naik tingkat 4....
tu sebenarnya bukan persoalan dye...
aq xde mood lagi nk merasai sesuatu yg bru...still lagi dalam mood cuti....hati masih lagi kat kg....
tue lah...bila dah lama kat kg, jadi malas pulak nk gi kolej....
per2 pun,,,, kwan2 ku sekalian...meh lah kita berazam dengan semangat bru di semester bru nie....
ok lah...aq nk tdow plak........nyte all...nti nk bgun tgk final EURO 2012....

Saturday, 5 May 2012

examm...

exam is around the corner!!!!!!
tp aq still x ready lagi sit for exam...rasa takut...nervous, gementar...sumer ada dalam diri aq skrg nie...
tp utk hilang kan semua tue...aq kena stdy and do revision more than usual..
takut sangat...coz aq aser sem ni lbih mencabar dari sem 2 yg sem 2 tu dikatakan killer sem..
tp bagi aq, sem nie lbih killer than sem2...
ya Allah...tlg lah hamba-Mu ni...
pejam celik2x..lusa dah start first paper.....mula ngan medikal dlu..harap2 aq sempat lah ulang kaji  n cri naklumat2 n nota2 yg ringkas utk aq imbas kembali ap yg pernah aq pelajari sebelum nie...
shbt2 blog sekalian,,,doa kan aq ek...moge berjaya n leh masuk semester baru sem depan... :)


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Tuesday, 27 March 2012

exammm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adoi.........
exam dah dekat nie...x sampai stu hari lagi nie....
revision pun x siap lagi...penah dah nie..
naseb baek lah nie mid sem exam....tp penting gak r utk pastikan aku lulus dalam exam final nati....carry marks tu beb......
to all my loving frens....gud luck au dlm exam pada 280312 sampai 300312...
sama2 kita berusaha dalam peperangan tu nanti...hehheh...
all the best frens...

Saturday, 17 March 2012

special utk rakan blog@classmate aq ,,eqa chuichui...

sedih aq baca pasal entry kau yg baru2 nie ko post kat blog ko...aq turut simpati..aq sbgai rakan 1 basik dgn kau, aq pn syg ko sbg frens..(sbg frenz je ok..jgn lbih2 tau...ahhahaah)selama nie ko baik sgt pada aq..so...aq berdoa agr ko dapat menemui identiti diri ko sendri,.
1 je nasihat aq...selalu lah buat solat istikarah, serta solat2 sunat lain,,supaya ko rasa lbih dekat dgn PENCIPTA dan rasa lebih tenang...
dan byk2 lah mengaji al-Quran bila ada masa lpang supaya rasa tenang...amin...aq akan doakan kau supaya dapat bertemu dgn HAMBA ALLAH yg sudi membimbing kau ke jalan ALLAH...amin.,..aq juga bukan alim sgt dalam hal2 agama nie...tu just dr pnglamn serta ilmu yg aq pelajari dulu...cozkita sebagai makhluk ALLAH xkan lari dari ujian-Nya...ujian tu tanda ALLAH masih syg kat kita...ALLAH mahu uji kita sejauh mana kesabaran serta keimanan kita...kerana ujian daripada ALLAH dapat meningkat KEIMANAN kita sbg hamba-Nya sekiranya kita mampu menrimanya dgn hati trbuka dan redha atas seglanya......

: . p/s:: specel utk kau ni tau..hehehehe,,,..

Wednesday, 7 March 2012

kepenatan....

fuhhhhhhhh....sungguh mmenatkan...nie gara2 berseronok sakan semasa aq ngn budak2 course aq pegi ber uti di Pangkor....tp mmg best r....mmg x boleh disangkal lagi ke'best"an nye itu..heheh...sepanjang 3hari 2malam kamiorg disana,,,macam2 xtvt yg kami laku kan....kepada sape2 yg x pi tu mmg rugi r......n mmg patut rugi lah..hehehheh..nti bila ad msa aq akan upload lah gmbr2 kami sepanjang berada di pulau pangkor tue..see u on next post...

Wednesday, 29 February 2012

hilangkan rasa bosan..hehehe..

ary nie abis keje awl...tue sumer coz jasa baik Puan yg m'jaga kamiorg merangkap clinical instructor..
tp kena jgk lah bgun awl pg td coz keje stat pkul7 pg...abis pkul 3 pm...
lepas selesai semua keje ary nie..aq trus blk bilek...penat punyer pasal sampai blik jer terus tertidow...
rumate aq balik keje pun x prasan..heheeh..lena sgt dek kpntan....bgun2 jer dah dekat pkul6 pm...terbaik lah ary nie....mlm nie plak kami yg keje satu grup buat discussion ttg study case yg kami kna buat pasal obstetrik...dgr  cam mnarik kan....tapi pnyer lah sussah.....hurmmm....sabor jer lash,..tp pun jusz siap yg simple2...maklum lah..masing2 penat bekerja,....aq just bwk lappyy jer...tp member grup aq yg taip,.heehe...rajin sgt asernye..hak4.......so,,tggl 3 hari lagi kami terpaksa bekerja tungkus lumus bagi siap kan report pasal case tue....lpas tu kna present plak....terbaik lah NURSING SEM3...!!!!!!!!
memang  RAW'1..!!!!!!!!!!!!

Monday, 27 February 2012

Ombak Rindu Instrumental (rekorder, flute, dan gitar cover)


merdu gler dgr music nie...terasa tenang dan aman jer....

seharian bertugas...

seharian aq bertugas di wad bersalin...ary nie x byk sgt keje yg aq dapat buat...banyak masa dibazir kan dengan melepak jer...hurm....aq jeles gak tgk member2 aq yg girls dpat je buat keje smbil2 dpatkan CROSS...
aq ngn member yg boy sorg lg tu tercegat jer...nk buat ni pt refused,,,nk buat tue pt xnk,,segan katanya...hurm...nasib lah kitorg kene keje kat wad bersalin@post natal wad...
ni lah yg kene buat ary nie...BREAST SELF EXAMINATION (BSE)..tp just girls je yg dapat buat...kami yg laki semua pt refused...malang sungguh nasib kami......x dapt lah CROSS utk ary nie...just mandikan baby ngn top & tail jer...hurm...

dalam kenangan st12-terlalu

mendengar lagu ini membuatkan diri ku mengimbau kenangan2 di zaman skolah dlu...cinta yg dipanggil cinta monyet...tp kami bukan monyet,,heheh..cinta yg x pasti kekal hingga ke pelamin atau x...lastly,, bgini lah aq sekarang...still lagi solo..but not available kot...eheheh..(^_^)

Sunday, 26 February 2012

BORING..................

nama baru "SETIA BAND"

dah lama cari jaket nie,,tp x jumper2..uhhuhuh...

nama lama "ST12"

pAndUaN rINgkAs IktIkAf...



Definisi I’tikaf:
Dari segi bahasa: I’tikaf bermakna :berdiam di suatu tempat untuk melakukan sesuatu pekerjaan ; yang baik mahupun yang buruk dan tetap dalam keadaan demikian.
Dari segi istilah: I’tikaf bermaksud duduk di masjid dalam rangka ibadah yang dilakukan oleh orang yang tertentu, dengan sifat atau cara yang tertentu dan pada waktu yang tertentu (Lihat Fathul Bari 4 : 344)

kwan2 ku di KSKB,,

bersama-sama sahaabat handai dalam mengisi waktu lapang dihujung miggu  minggu di waterfall...beriadah menyihatkan badan....

















new on blog...i'm new blogger...

assalamualaikum dan salam 1malaysia.....nie first tine aq buat blog...so, sekiranya terdapat kesilapan dalam ana mgendalikan blog aq nie...harap, tgur2 lah yer...aq pun manusia biasa...x blh lari dari kesilapan...so, akhir kata selamat berkenalan dan selamat menerokai blog aq  nie...